Про це розповідається у матеріалі російського опозиційного ЗМІ «Утро Февраля».

Як вважає Тімоті Снайдер, «культ мертвих», культ особистості та міф про минулу велич імперії – це докази того, що путін у своїй політиці керується тими самими принципами, що й Гітлер свого часу.

Крім того, зазначає історик, є подібність і в інших моментах: це ставлення до України як до штучної держави, ворожість до євреїв, очікування радісної зустрічі загарбників з боку народу, загострення продовольчої кризи.

«Мандрівнику в часі з 1930-х років не важко визначити режим Путіна як фашистський. Символ Z, мітинги, пропаганда, війна як очищувальний акт насильства та братські могили навколо українських міст – все це не залишає простору для сумнівів», - підсумовує історик.

Водночас Тімоті Снайдер наголошує на тому, що сьогодні ця ідеологія в Росії спотворилася, адже лідер здобув право визначати своїх національних ворогів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

«Для президента “фашист” або “нацист” – це просто той, хто виступає проти нього чи його плану знищення України», – наголошує публіцист.

З іншого боку, йде дискусія про те, як все ж таки називати ідеологію путінської росії, адже не всі згодні з терміном фашизм через те, що реалії XXI століття відрізняються від тих, що були у XX, і сьогодні в цьому контексті також треба говорити про контроль інформації.

Водночас деякі вчені знайшли інший термін – рашизм - для позначення тих принципів, якими сьогодні керується Кремль.

Як повідомляв Знай.ua, Сатаров розповів, чи закінчиться війна, якщо путін покине пост президента.

Також Знай.ua писав про те, що нумеролог Нонна Мусалян пояснила виняткову роль Зеленського.