Про це вона розповіла на каналі «Знай UA».

«В Україні створюють штаб, який буде займатися підготовкою до найскладнішого в історії опалювального сезону. За попередніми розрахунками Україні потрібно накопичити десь приблизно 2-3 мільйони тонн вугілля, а також докупити десь від 2 до 8 мільярдів кубометрів газу», - повідомляє журналістка.

Вона також додає, що цей штаб займатиметься оперативним вирішенням проблем, балансуванням енергосистем та ремонтами тепломереж. Окрім цього, зазначає Катерина Котенкова, влада хоче заморозити тарифи на газ, опалення та воду до кінця року, а також заборонити стягувати заборгованість з українців.

«Уряд прораховує кілька сценаріїв розвитку подій для максимальної готовності до зими. Видобуток газу поточного року оцінюють десь від 16 до 19 мільярдів кубів, споживання – від 21 до 24 мільярдів кубів. Відповідно, частину газу будуть імпортувати», - зазначає журналістка.

За її словами, видобуток вугілля на державних шахтах впав на третину через окупацію частини об’єктів, але є альтернатива, тому на початок опалювального сезону обсяги вугілля на складах розраховують довести десь мінімум до 2 мільйонів тонн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Було б добре, якби кожного року ось так готувалися до опалювального сезону», - підкреслює журналістка.

Складна ситуація, розповідає Катерина Котенкова, і з енергетикою: російські війська зруйнували майже 200 котелень, сильно пошкодили багато ТЕЦ, сотні ліній електропередач та трансформаційних підстанцій, але ремонтні роботи вже почалися там, де це можливо.

«Збитки енергетичної інфраструктури та енергетики вже досягли просто десятки мільярдів гривень», - зазначає журналістка.

Як повідомляв Знай.ua, Іллєнко розповів, що росія відмовилась від багатьох своїх цілей через поразки.

Також Знай.ua писав про те , що Жданов проаналізував стратегію російських окупантів.