Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Програма «максимум» – нам дадуть статус кандидата на вступ до ЄС, а програма «мінімум» – юридично закріплять потенційне членство України та гарантії на те, що Україна має право та можливості», - зазначив Олег Саакян.

За словами експерта, швидше за все представники Європейського союзу висунуть умови, які Україна має виконати, щоб набути членства в ЄС.

«Є ціла низка формальних обставин, до яких можна завжди причепитися. Вся практика розширення Європейського союзу показує, що завжди домінує геополітична логіка – від цього нікуди не дітись», - наголосив Олег Саакян.

Як зазначив політолог, більша частина країн, яка вступала до ЄС, чимось не відповідали, наприклад, як Болгарія чи Греція: вони не відповідали економічно. За словами експерта, рішення приймати країну чи ні приймається, виходячи з геополітичних міркувань.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Віталій Кім розповів, як звільняти Херсонщину.

Також Знай.ua повідомляв, що Вадим Карасьов розповів про протиріччя між вежами Кремля.