Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» з Вікторією Панченко.

За словами експерта, особливих протистоянь у Кремлі немає, але є два крила. Одне, розповідає він, більш помірковане, воно не хотіло б ізоляції та самоізоляції росії, розриву контактів із Заходом та санкцій, але вже під них потрапило.

«Цим вторгненням в Україну путін закрив або намагається закрити петровський трьохсотлітній проєкт», - пояснює Вадим Карасьов.

Як він зазначає, багато хто з російської еліти боїться, що проєкт Петра з європеїзації закінчено і тепер росія робить поворот в Азію, у бік Китаю. А вони, пояснює політолог, не готові до цього ментально, не розуміють, що далі, де їхнє місце у цій структурі еліт і взагалі навіщо все це. Тобто, констатує він, це не той ідеал і стандарт, якого прагнула російська еліта протягом останніх 300 років.

«Але є й друга частина, яка намагається й надалі рухатися у бік ізоляції та навіть самоізоляції. І в цьому навіть бачать якусь необхідність історичну, навіть певною мірою вітають реакції Заходу та санкції Заходу, це штовхає росію в нові форми побутування», - пояснює Вадим Карасьов.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хоча багато хто, додає експерт, розуміє, що не на користь Росії ситуація, коли західні корпорації виводять свої активи, а найбільш компетентних співробітників вивозять закордон, адже тоді країна втрачає молодий креативний ресурс.

«Зрозуміло, між цими вежами є якісь свої протиріччя, але поки що путін модерує цю ситуацію, утримує її під контролем», - робить висновок Вадим Карасьов.

Як повідомляв Знай.ua, Сивохо розповів про план відновлення України та важливість психологічної підтримки.

Також Знай.ua писав про те, що Патріляк розповів про переломний момент у формуванні української нації.