Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» з Вікторією Панченко.

Як зазначає гість програми, Україні дійсно доведеться після війни багато що відновлювати, зокрема, це соціальна інфраструктура, транспортні організації, мости, дороги, сектор економіки з великою доданою вартістю. Але водночас він вважає, що план відновлення України від Європейської комісії має передбачати не лише виділення грошей.

«Цей план має обов'язково стосуватися відновлення і політичної, і державної інфраструктури, забезпечення реалізації принципів верховенства демократії, верховенства права, відновлення парламентських, електоральних процедур, проведення виборів, відновлення незалежних медіа, підтримки інститутів громадянського суспільства. Тобто відновлення всієї інфраструктури демократії, яка так нас відрізняє від тієї самої росії та є основою нашого українського суспільства», - пояснює Сергій Сівохо.

Крім того, зазначає гість програми, у цьому контексті важлива також психологічна допомога, адже після війни у багатьох громадян буде посттравматичний стресовий розлад. І найскладніше тут, вважає він, те, що в нашій культурі не прийнято серйозно ставитись до цього захворювання.

«Ми реально зараз показуємо, що ми сильна нація, але настав час сказати таке: ПТСР – це хвороба, лікування – це не просто розмова з друзями, це спеціальні процедури та протоколи лікування. У всьому світі це вже напрацьовано. Те, що здається незначним – безсоння, тривожність, апатія – може стрімко розвинутися у серйозніші форми», - пояснює Сергій Сівохо.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Іллєнко розповів, що росія відмовилася від багатьох своїх цілей через поразки.

Також Знай.ua писав, що Жданов проаналізував стратегію російських окупантів.