Про це він розповів у власному блозі.

«Перелом стався у перші десятиліття 19-го століття. Після приєднання у кінці 18-го століття земель Правобережної України до Російської імперії, стало очевидно, що тенденція вивчати групою інтелігенції народ та досліджувати його поширилась і на Правобережжя», - сказав Іван Патриляк.

За словами історика, у ті часи лівий та правий береги України були сепаровані і те, що по обидва сторони жили одні й ті самі українці – не було очевидним. Але, як зазначив історик, під час вивчення цього питання українською інтелігенцією, стало цілком зрозуміло, що на лівому та правому берегах живуть люди, які розмовляють однією мовою та мають ті самі звичаї.

«Тоді це було справді великим відкриттям. І тоді поступово у грону української інтелігенції вливаються мешканці Правобережжя: наприклад, Шевченко на початку 19-го століття вистрілює», - підкреслив Іван Патриляк.

Як зазначив історик, згодом ця тенденція почала посилюватися і люди по обидва береги усвідомили свою приналежність до одного народу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Іллєнко розповів, що росія відмовилась від багатьох своїх цілей через поразки.

Також Знай.ua повідомляв, що СБУ спіймала керівників політичної партії на вимаганні, у скільки оцінили місце нардепа.