Про це він розповів на каналі «my.ua».

На думку експерта, є 3 варіанти закінчення російсько-української війни.

За першим сценарієм, розповідає він, Україна звільняє окуповані території після 24 лютого і ставить крапку з комою, а питання Криму та ОРДЛО вирішується в переговорному форматі впродовж кількох років. Другий сценарій, зазначає Олег Постернак, передбачає певні внутрішньополітичні обставини в самій рф, зокрема, смерть путіна, палацовий переворот, апаратні війни, економічну дезорганізацію держави. У такому разі, каже він, Україна вийде до своїх міжнародно визнаних кордонів.

«Третій сценарій найбільш поки неймовірний, але найбільш перспективний з точки зору виживання України, бо та війна, яку зараз веде путін, це екзистенційна війна, війна проти української нації з метою її фізичного винищення, знищення культурного простору і фактично є соціоцидом, знищенням суспільства. Третій варіант – це розпад росії, її фрагментація і утворення нової, наприклад, слов’янсько-московської росії, з якою вибудовується вже формат співжиття», - розповідає Олег Постернак.

Водночас він високо оцінює той факт, що Україна вистояла ці 3 місяці, адже ця перемога має значення у світових масштабах.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

«Перемога саме української держави буде тектонічним, світовим моментом абсолютного перезавантаження всієї системи світового порядку», - підкреслює політтехнолог.

Далі гість програми спробував спрогнозувати, якою буде електоральна карта після війни. Водночас він попереджає, що на це вплине багато факторів, зокрема, умови мирного договору з рф, активність політиків під час війни тощо. Загалом же, переконаний Олег Постернак, можна розраховувати на те, що український виборець постарішає, буде вимагати кардинальних змін і соціальної справедливості.

«Суспільство буде вимагати голів винуватих, воно буде вимагати різких посадок, воно буде вимагати продовження історії з Медведчуком», - підкреслює він.

На думку експерта, після війни будуть дострокові парламентські і, можливо, президентські вибори, блок Зеленського залишиться, а також з’являться нові політичні сили.

«Будуть нові політики, переважно з військового середовища. На політичну сцену може вийти Олексій Арестович, у нього потужні електоральні можливості для цього», - міркує Олег Постернак.

Як повідомляв Знай.ua, Бєлковський розповів, що для Заходу у пріоритеті припинити війну в Україні якнайшвидше.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів пояснив, які гарантії має отримати Україна для закінчення війни.