Про це вона розповіла на каналі Знай.ua.

«Більшість експертів кажуть, що діти, які вже восени підуть до школи за кордоном, запустять процес інтенсивної прив’язки сімей до тих місць, де вони зараз живуть і зменшать ймовірність їх повернення до України», - зазначила Катерина Котенкова.

За словами журналістки, українські сім’ї можуть почати приживатися у країнах, куди вони виїхали після початку повномасштабної фази російсько-української війни, що може негативно вплинути на демографічну ситуацію в Україні.

«Чимала частина українців буде просто пов’язувати своє життя із новою країною для проживання. Головними мотиваторами буде відсутність привабливих умов для повернення», - підкреслила Катерина Котенкова.

Як зазначила журналістка, дуже важливо намагатися підтримувати економіку України, адже такі фактори як відсутність роботи будуть дуже сильно впливати на рішення людей, залишитись на чужині або повернутися додому.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Євген Кошовий розповів, як Володимир Зеленський підтримав всю команду під час війни.

Також Знай.ua повідомляв, що Олесь Доній заявив, що задля побудови успішної України, нам потрібна культура діалогу.