Про це він розповів у своєму блозі.

«Сі Цзіньпін підписав указ про право проведення «спеціальної операції» проти Тайваню. Державні ЗМІ КНР тексту не публікують, а лише зазначають, що йдеться про «операцію з метою забезпечення національного суверенітету КНР», - зазначив Максим Ялі.

За словами політолога, якщо Захід продовжить гальмувати постачання озброєння Україні, то той же Китай може скористатися нерішучістю колективного Заходу, що може призвести до початку 3-ої світової, бо США має військове зобов'язання перед Тайванем.

«Байден під час свого нещодавнього турне до Південної Кореї та Японії відкрито заявив, що США вступлять у війну з Китаєм, якщо він спробує окупувати Тайвань військовим шляхом», - наголосив Максим Ялі.

Як зазначив експерт, китайському лідеру дуже важливо захопити Тайвань, тому що цієї осені на нього чекають вибори на третій термін, тому успішне приєднання Тайваню військовим способом підніме його рейтинг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, астролог Влад Росс заявив, що Україна зможе залишити Чорноморський флот росії без кораблів.

Також Знай.ua повідомляв, що Павло Себастьянович заявив, що одним із бар'єрів економічного розвитку є здирство інспекторів.