Про це він розповів у своєму блозі.

За словами письменника, економічну свободу в Україні дуже обмежують інспекції. Зокрема, розповідає він, найбагатші інспектори – екологічні, начальники екологічних служб, оскільки вони підгортають великий бізнес, далі в цій ієрархії йдуть пожежні та податкові інспектори. За словами підприємця, потрібно дорого заплатити, щоб отримати дозвіл на роботу чи щоб інспектори заплющили очі на викиди та інші порушення.

Здирство інспекторів, наголошує Павло Себастьянович, є серйозним бар'єром економічного розвитку, але уряд вирішив, що досить просто вступити в ЄС.

«Виявляється, що нам не інспекції треба ліквідувати, а треба членство в ЄС отримати, тоді якимось чином зникне бідність. Бідність пропаде не через економічне зростання та економічну свободу, а через членство в ЄС», – каже він.

У приклад підприємець наводить досвід Латвії, яка закрила всі інспекції, коли вони не змогли пояснити, для чого взагалі існують.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Уявляєте, живе Латвія без цих інспекцій. Назви таких органів залишилися, які за ці напрямки відповідають, але ніхто не ходить перевіряти бізнес, ніхто не перевіряє громадян. Це називається європейські цінності, це називається демократія, коли держава не контролює кожен крок громадянина, а от якщо щось трапилося, є слідство, є суд, є кримінальний кодекс, де прописана відповідальність», - пояснює Павло Себастьянович.

Він наголошує, що це рішення ухвалив сам уряд, ніхто нікого не змушував нічого робити, а вже після цього Латвію прийняли в ЄС. Але українська влада, зазначає підприємець, хоче, щоб ці реформи провели замість неї, а ще краще, щоб у ЄС просто не помітили наявність цих проблем.

«Нас до Євросоюзу не приймуть, доки ми так живемо, це треба нам тут у себе полагодити», - робить висновок Павло Себастьянович.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів пояснив, які гарантії має отримати Україна для закінчення війни.

Також Знай.ua писав про те, що Саакян оцінив перспективи України щодо набуття статусу кандидата в ЄС.