Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

Видання посилається на дані компанії Maxar і повідомляє, що минулого року українські фермери засіяли на 30% полів більше, ніж цього, тому є ризик зниження врожаю, зокрема, кукурудзи на 54%, соняшнику – на 40%, а загального урожаю зернових - на 50%.

«Проте, як зазначив український експерт агроринку Вадим Арістов, проблеми з експортом зернових та інших продуктів харчування, що виникли через великомасштабні військові дії та втрату контролю над частиною території країни, суттєві в тому плані, що отримані від продажу врожаю гроші необхідні агробізнесу для закупівлі добрив, насіннєвого фонду, тощо. «Загрози продовольчої безпеки України цього року немає», - йдеться у матеріалі.

Також у публікації наводяться слова президента Української зернової асоціації Миколи Горбачова, який зазначив, що цього року із запланованих 70 млн. тонн зернових Україна експортує не більше 47 млн.

«Таким чином, незважаючи на додаткові втрати, спричинені, зокрема, ракетними ударами російських військ по великих елеваторах із зерном у низці регіонів країни, є певні запаси продукції», - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проте, повідомляє видання, у Кремлі вирішили масово вивозити зерно з окупованих Запорізької та Херсонської області до Криму, щоб далі перевозити під російським прапором до інших країн на продаж.

«Як відомо, Єгипет і Ліван відмовилися купувати викрадене зерно. За оцінками Миколи Горбачова, на захоплених територіях зберігалося близько 1,5 млн. тонн зерна, майже третину з якого було вивезено окупантами до Криму», - зазначає видання.

Як повідомляв Знай.ua, Охотін заявив, що хоче осучаснити українські герби.

Також Знай.ua писав про те, що Головаха розповів, кому сьогодні найбільше довіряють українці.