Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

Як вважає психолог, Україна може налагодити умовний діалог із Донбасом, якщо звідти повністю піде росія.

«Якби зараз звідти пішла росія. І вивезло кілька тисяч бомжів, які стали політичною елітою, жодної проблеми з діалогом не було б. Вони згадали б, що взагалі українці. За національністю Донбас – це 70% українців. 70%!», - наголошує Євген Головаха.

Також він розмірковує про відмінності між Україною та росією. Зокрема, соціолог звертає увагу на нездатність українців до систематичного насильства, вони ігнорують усе, що пов'язане із насильством та жорстокістю.

«А росія – це країна, де живе культ систематичного насильства та придушення особистості. Що ж поробиш. Вона – наступниця Золотої Орди», – стверджує Євген Головаха.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, додає психолог, основа російської пропаганди – приниження, а в української швидше розвинені фольклорні мотиви, їх розповсюджують казкарі, описуючи різні ситуації. Проте, наголошує він, це не Пєсков.

«Те, що відбувається з російськими пропагандистами, — насолода гидотою, соціальний парадокс. Це почасти радянська традиція. Але навіть у Радянському Союзі вони не доходили до такої гидоти, яку культивують провідні російські пропагандисти», – розповідає Євген Головаха.

Принагідно він зазначає, що згідно з даними опитування одного європейського агентства в період з кінця березня до кінця квітня рівень довіри росіян до інформації з телебачення впав на 10%. До того ж, додає соціолог, щодо цього питання українці випередили росіян уже давно.

«Кому найбільше довіряють українці зараз, за нашими даними. Є три сили, на які насамперед покладають надії. Перша – армія. Друга – близькі люди. І на третьому місці – президент України», – розповідає Євген Головаха.

Як повідомляв Знай.ua, Безсмертний заявив, що не можна виключати ймовірність нападу білоруських військ.

Також Знай.ua писав, що Безсмертний розповів, хто з українських президентів більше розвивав відносини з Білоруссю.