Про це він розповів у програмі Олександра Новохатського «Садок вишневий».

«Америка надає нам зброї рівно стільки, щоб посилити наші позиції на переговорах, а не для перемоги. Байден посилається на однозначне бажання досягнути результату цієї війни за допомогою дипломатії», - зазначив Анатолій Якименко.

На думку експерта, представники нашої влади, якщо хочуть закінчити війну саме перемогою воєнним шляхом, не повинні робити заяви щодо можливого переговорного процесу, бо це певною мірою впливає на Захід.

«Якби ми демонстрували іншу позицію, яка б виходила з волі і чітко артикулювали ситуацію, що ми усвідомили, що наша війна є екзистенційною і ми розраховуємо тільки на військову поразку російської федерації і зміну її політичного режиму», - підкреслив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, у такому разі Захід із більшою мотивацією надавав би нам озброєння, а зараз поставки розраховані лише для покращення позицій України на перемовинах, а не для перемоги у війні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі пояснив, чому росія знищує інфраструктурні об'єкти в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Рибчинський пояснив, чому не можна віддати Чайковського.