Сьогодні керівництво Держекоінспекції спільно представниками Американської торговельної палати в Україні обговорили напрямки роботи у період дії воєнного стану та післявоєнний період.

Серед найактуальніших питань від представників бізнес-асоціації були:

- діяльність Оперативного Штабу при ДЕІ та канали оперативного повідомлення на екозлочин;

- розмір шкоди, завданий довкіллю внаслідок повномасштабного вторгнення;

- питання здійснення державного нагляду (контролю) у сфері природоохоронного законодавства під час війни.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Під час зустрічі виконуючий обов’язки Голови Держекоінспекції Ігор Зубович акцентував, що фахівцями вже зафіксовано понад 330 подій, що несуть загрозу для довкілля нашої держави. По кожному з випадків збирається вихідна інформація. Крім того, кожен громадянин може повідомити про подію через мобільний додаток ЕкоЗагроза, що був спеціально розроблений Міндовкіллям, а також на гарячу лінію Штабу.

Якщо говорити про здійснення державного нагляду (контрою), то наразі інспектори систематично проводять спільні виїзди з правоохоронними органами поліції, прокуратури, ДСНС. Територіальні та міжрегіональні органи Держекоінспекції щодня здійснюють виїзди на місця надзвичайних подій з метою фіксації, документування та відбору проб для подальшого розрахунку збитків. Про остаточні суми говорити зарано, оскільки, по багатьох випадках вихідні дані збираються.

Керівництво Держекоінспекції наголосило, що розуміє наскільки сьогодні важливо допомагати бізнесу, який у складних умовах відновлює роботу, тому ДЕІ відкрита для консультацій, допомоги та зацікавлена у комунікації на всіх етапах.