Про це він розповів у блозі Павла Себастьяновича.

За словами експерта, людина може розвивати свої здібності лише тоді, коли вона живе не з потреби чи примусу, а коли з цікавості, інтересу, і робить те, що їй приємно, а від цього ми далекі.

«Штучно створена фінансова система таким чином, щоб гроші були основним дефіцитним ідеальним товаром, тому що гроші вже перестали бути інструментом просто оцінювання, вони перетворилися в товар. І ми б’ємося за цей товар», - заявляє Олексій Толкачов.

Водночас він зауважує, що люди і хочуть боротися з цією системою, і виступають проти покращення життя, наприклад, як це було із виступами проти пільгового розмитнення автівок. Футуролог називає це психологічним феноменом, а серед причин виділяє той факт, що люди не хочуть, аби хтось інший жив краще, аніж вони самі, а також зручність керованості цієї системи.

«Для того, щоб людиною керувати, вона має бути нещасливою, тому вона буде постійно шукати спасіння десь ззовні і їй можна буде продавати це спасіння. Новий айфон, банківський кредит із посмішною, нові шмотки, релігійне спасіння, політична програма – нещаслива людина буде хавати абсолютно все. А якщо вона раптом стане щасливою, якщо вона почне займатися тим, до чого у людини лежить душа, нею буде значно складніше керувати», - пояснює Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як розповідає гість програми, навіть успішні люди виступают проти ідеї безумовного базового доходу, тому що підтримують ту еволюційну теорію, що кожен все-таки сам собі має вигризти місце під сонцем і кожен отримує те, що заслуговує.

Якщо вже проводити експерименти з безумовного базового доходу, міркує футуролог, то вони мають бути довготривалими, аби відбулася зміна у психіці людей, їхня модель поведінки та життєва стратегія.

Як повідомляв Знай.ua, Ілларіонов розповів, що потрібно для перевороту в росії.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чому лідери європейських країн їздять в Україну.