Про це він розповів на каналі «My.ua» у програмі «Філософія війни» з Дмитром Фоміним.

«Вочевидь, немає жодної країни у світі, на рахунок якої було висловлено стільки агресії і здійснено втручань у внутрішні справи», - зазначив Олександр Мусієнко.

За словами експерта, також слід пам’ятати, що риторика «Україна не має права на існування» є розповсюдженою в росії, наприклад, якщо згадати «історичні статті» путіна. На думку експерта, ці «статті» не мають нічого спільного із реальною історією, а створені лише із вигаданих фактів задля пропаганди російської антиукраїнської ідеології.

«Було два регіони, проти яких активно росія воювала за свою історію, – це Кавказ і Україна. Вони завжди або хотіли воювати або купити правлячі еліти, але все ж таки вони прагнули, аби Україна була частиною цього імперського світу», - підкреслив Олександр Мусієнко.

Як зазначив експерт, зрозуміти те, що росія не сприймає Україну як державу, можна було ще з промов путіна, з якими він виступав напередодні війни. На думку експерта, таку політику росія має також й щодо інших «ворожих» для неї країн: «якщо якась країна ставиться до росії негативно, значить вона не має права на існування».

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Подивіться на реакцію щодо Литви: росія реагує таким чином, наче Литва взагалі несуб’єктна», - сказав Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Андрій Вігірінський заявив, що вступ України вигідний Європейському союзу.

Також Знай.ua повідомляв, що у ЗМІ пояснили, чому російська пропаганда спромоглася стати серйозною зброєю.