Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив Подорожнього».

За словами експерта, росія не жаліє своїх людей, вона насичує фронт живою силою, але статистика в цьому плані для неї невтішна. Зокрема, констатує він, уже більше 30 тисяч російських військових загинуло, частина поранені і частина в полоні, українська армія виснажує противника і він не зможе далі вести активний наступ.

Також Олександр Мусієнко коментує ситуацію із навчаннями білоруських військ на українському кордоні. За його словами, зараз йде нагнітання щодо наступу білорусів на територію України, але його ймовірність низька.

«Я не бачу в найближчій перспективі можливостей для наступу білоруської армії. По-перше, вони не зможуть наступати без допомоги росіян, не є ця армія боєздатна настільки в силу багатьох причин», - пояснює Олександр Мусієнко.

Зокрема, зазначає експерт, білоруську армію роками недофінансовували, а також у неї немає реального бойового досвіду. Він стверджує, що найбоєздатніше угрупування в Білорусі може складати 5-7 тисяч сил спеціальних операцій, тобто це десантники та спецпризначенці, решта – це строковики, які лише бували на навчаннях. Тому, констатує гість програми, Білорусі немає ким наступати, якщо ж використати тих, хто є, це буде просто безглузда акція.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Це зараз велика демонстрація приготування з боку Лукашенка, він показує путіну ці вистави постійно. І, поки російська армія воює на Сході, поки вони не можуть допомогти Лукашенку із півночі, навряд чи він піде на такий крок», - міркує Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Королович заявила, що українці наразі виходять на новий цикл існування.

Також Знай.ua писав про те, що Ілларіонов назвав 4 найбільш ймовірні результати російсько-української війни.