Про це він розповів на каналі «My.ua» у програмі «Підсумки дня».

«Президент Володимир Зеленський у зверненні до саміту НАТО в Мадриді закликав держави Альянсу допомогти зупинити терор росії проти мирних українських міст та «знайти місце» для України у спільному безпековому просторі», - зазначив Дмитро Фомін.

За словами журналіста, президент України зазначив, що повномасштабна фаза війни, яка вже триває понад чотири місяці, не має затягнутися, а тому Україні потрібно більше військової підтримки з боку партнерів: сучасної далекобійної артилерії, а також протиракетної та протиповітряної оборони, щоб була можливість закрити небо над українськими містами. Президент наголосив, що відстань від Києва до Мадрида значно менша, аніж дальність дії російських ракет.

«Президент закликав підтримати Україну не тільки зброєю, але і фінансами та санкціями – такими санкціями проти росії, які зупинять її здатність оплачувати війну», - сказав Дмитро Фомін.

Журналіст підкреслив, що президент попросив лідерів НАТО знайти для України місце у спільному безпековому просторі, посилаючись на те, що якщо Альянс відмовиться від допомоги України, то їх чекає відкладена війна із росією.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

«Також на саміті НАТО генсекретар Альянсу Столтенберг заявив, що Швеція та Фінляндія будуть прийняті в НАТО вже сьогодні», - підкреслив Дмитро Фомін.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Ілларіонов назвав 4 найбільш ймовірні результати російсько-української війни.

Також Знай.ua повідомляв, що психологиня Оксана Королович заявила, що українці наразі виходять на новий цикл існування.