Про це вона розповіла у програмі Юрія Подорожнього «Мотив Подорожнього».

Як зазначає телеведуча, під час війни українці справді згуртувалися, хоча зазвичай ніби говорилося про їхню розрізненість. За її словами, вся справа в тому, що українцям властива певна подвійність характеру, про що пишуть практично у всіх підручниках.

З одного боку, зазначає гостя програми, про українців говорять рядки «Садок вишневий коло хати» і «Моя хата скраю», тобто українці в цьому сенсі – індивідуалісти. Тим не менш, зауважує вона, в історичному контексті у психології проявляється інший бік характеру народу – здатність згуртуватися.

«І, можливо, дійсно, через наш історичний досвід це в нашій крові, це в наших генах. Поки не чіпаєш, ми кожен сам за себе, якщо тільки щось тронеш наше, згуртуються і наваляють», - констатує Ксенія Смірнова.

У перші місяці війни, розповідає журналістка, вона почала вести свій ютуб-канал для англомовної аудиторії буквально з бункера і це її певною мірою врятувало. Окрім цього, розповідає гостя програми, вона вела уроки для американських школярів, під час яких вони розпитували в неї про події в Україні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Я не очікувала такого шаленого інтересу від американських підлітків, вони настільки щирі питання ставили і видно було, що в них в очах стояли сльози, коли я розповідала про те, що насправді відбувається в Україні», - розповідає Ксенія Смірнова.

Потім, зазначає журналістка, їй запропонували стати прес-секретарем Добровольчих формувань територіальних громад, що стало для неї емоційним і психічним порятунком, аби не відчувати себе бездіяльною в ті часи, коли українці захищають країну на фронті.

Як повідомляв Знай.ua, Жданов заявив, що російська влада продовжує умовляти Лукашенка вступити у війну.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів про інформаційний фронт російсько-української війни.