Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

На думку професора, шансів на народне повстання в росії проти путінського режиму зараз стільки ж, скільки їх було в 1942 році у повстання німців проти правління Гітлера. Тобто, констатує він, цей сценарій є неймовірним. Проте, наголошує поет, Україна тримається і воює, а Захід зайняв чітку позицію.

«Можливо, трапляться якісь неймовірні події, які суттєво змінять ситуацію, але передбачити їх дуже складно. Я прогнозую довгі та важкі бої – є латинський вислів utinam falsus vates sim (о, якби я помилявся!), – каже Томас Венцлова.

На думку публіциста, після 1991 року росія стала другорядною країною, яка з важелів тиску має лише шантаж атомною зброєю. Зараз же, каже він, путін хоче буквально перекроїти світовий порядок, який влаштовує практично всіх, на той, який буде зручним саме йому.

Тому, констатує поет, путін поки що не відмовляється від своїх військових цілей і навіть сподівається на допомогу з боку Китаю. А Україна тим часом, наголошує він, обрала орієнтацію на Захід і від своїх територій відмовлятися не збирається.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

«24 лютого 2022 року ми вступили в абсолютно нову історичну епоху - на жаль, складно прогнозовану, і звичайно ж, дуже небезпечну», - наголошує Томас Венцлова.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко високо оцінив апаратуру мобільного шпиталю ПДМШ.

Також Знай.ua писав про те, що Піонтковський розповів, як світ тепер ставиться до росії.