Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

За словами політика, острів Зміїний важливий, тому що він дає можливість контролювати судна та експорт продовольства. Зараз, наголошує він, це питання важливе, а проблема не так в острові, як у мінах, які ставили і російська, і українська сторони. Тому, констатує політик, Україна робитиме все для вирішення проблеми безпеки судноплавства, оскільки йдеться про її економіку.

«Український експорт дуже впливає на світові ціни, і зараз на перспективах розблокування міжнародних торговельних шляхів уже ціни на продовольство, на базові продукти – на зерно, на сою – вже пішли вниз. Це говорить про те, як реагує ринок», – зауважує Ілля Пономарьов.

Також він заперечує той факт, що відхід російських військових із острова Зміїний міг бути актом доброї волі. Політик пояснює, що їм просто не вдавалося втримати острів, там не було де ховатися і гарнізон залишився беззахисним. До того ж, розповідає він, нещодавно з'явився репортаж про Зміїний, доставку туди російських військових та найсучасніших систем ППО.

«Власне, кадри острова, що горить, демонструють, що це не було добровільним відступом, а було ганебною втечею, як і втеча з-під Київської області, з-під Києва в березні-квітні», - стверджує Ілля Пономарьов.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що росія в істериці через високоточні удари ЗСУ по тилам.

Також Знай.ua писав про те, що Венцлова пояснив, чому народне повстання проти путіна малоймовірне.