Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

За словами журналістки, деякі українці пропрацювали достатньо і вони мають багато стажу, наприклад, 40 років, але надбавка у 20 гривень на рік – така собі, її можна підвищити.

«Українські пенсіонери мають змогу підвищити розмір своїх виплат за вислужені роки. Як кажуть юристи, громадяни пенсійного віку, які можуть похвалитися відповідним стажем не менше 29 років та за призначеними виплатами за вислугу років, але при цьому хочуть отримувати більше грошей, можуть звернутися до територіального органу Пенсійного фонду для призначення пенсії за віком», - розповідає Катерина Котенкова.

Як зазначає журналістка, пенсіонери, звернувшись до органу Пенсійного фонду, можуть зіткнутися з такими проблемами: небажання Пенсійного фонду взагалі призначати виплати за віком або ж неправильний розрахунок пенсії за віком. У такому разі, пояснює вона, потрібно подати позовну заяву до суду, оскільки дії Пенсійного фонду є протизаконними і потрібно його змусити призначити новий розмір виплат. Тим не менш, констатує журналістка, громадяни практично не звертаються до суду і далі отримають 20 гривень надбавки на рік.

«Співробітники Фонду можуть неправильно розрахувати пенсію за віком, якщо показник середньої зарплати в країні буде показано неправильно. Його значення має братися за три календарні роки, які передують зверненню за перерахунком виплат, воно визначається Держслужбою статистики і не залежить від розміру виплат, які пенсіонер отримував на роботі», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гусейнов розповів, як російська пропаганда розмиває поняття та виставляє брехню істиною.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова прокоментувала відставку Бориса Джонсона.