Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

На думку журналістки, відставка Джонсона показує, що Великобританія – приклад справжньої демократії, коли є закони і поняття репутації політика, державного посадовця і це напряму працює в кожній ситуації, незалежно від поточних подій.

«Ось, що потрібно Україні: прийняття цього алгоритму неуникної відповідальності будь-якого посадовця, маленького чи великого, не важливо, навіть за порушення формальних вимог. Проштрафився – все, іди у відставку. Але в нас просто зубами тримаються за свої портфелі», - підкреслює Катерина Котенкова.

Водночас вона відзначає, що пишається Джонсоном і взагалі Великобританією, хоча і шкода, що така людина йде у відставку. росія ж, зауважує журналістка, вже встигла зрадіти, але це марно. На її думку, те, що Джонсон робив на підтримку України, - узгоджена позиція практично всього політичного класу Британії. Тому, констатує журналістка, Україна і надалі отримуватиме допомогу, боротьба з росією триватиме і вона опиниться на тому місці у світі, на яке заслуговує.

«Так що Кремлю радіти не треба, а ось замислитись - варто. Та ж, наприклад, Ліз Трасс не менш, а може й більш жорстко налаштована до росії і до путіна. І загальні настрої британської політичної еліти, котрі забезпечували підтримку ініціатив Джонсона, теж ніде не дінуться. Тобто, відставка Джонсона – це момент неприємний, але це не вирок», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Загалом же, міркує журналістка, навіть якщо Джонсон не матиме політичного майбутнього у Британії, певну вагу на міжнародній арені і всередині країни він все одно збереже. До того ж, додає вона, присутність Джонсона у міжнародній політиці в інтересах України, але, хто би не прийшов на його місце, підтримка продовжиться.

«Як би там не було, Джонсон був і залишається другом України», - констатує Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Сидельніков пояснив, що ворогами путінського режиму є всі, хто підтримує європейські цінності.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, як держава вирішує проблему переселенців.