Про це він розповів у своєму блозі.

«Він сподобався українцям насамперед за підтримку Україні, оперативну військову допомогу, яку він надавав нам ще до початку повномасштабної агресії. Це людина справи, а не гарних заяв, як багато західних політиків», - наголошує Максим Ялі.

Як він пояснює, ексцентричність Бориса Джонсона виявлялася в тому, що він міг без будь-якої тривалої тяганини домовленостей на рівні Міністерства закордонних справ взяти і прилетіти до Києва, як це було після візиту Макрона, Шольца та Драґі. Принагідно політолог зазначає, що Джонсон найчастіше був у Києві саме після початку повномасштабної війни, коли більшість західних лідерів побоювалися приїжджати в Україну.

«Під час його прем'єрства було підписано серйозні договори про військове співробітництво з Україною, надавалися кредитна підтримка, фінансова підтримка. Все було вчасно, він намагався діяти наперед, а не вже реагувати на наслідок, зважуючи всі «за» та «проти», як це роблять зазвичай європейські політики», - розповідає Максим Ялі.

На його думку, найкращими кандидатурами на пост прем'єр-міністра Великобританії тепер є Бен Воллес та Ліз Трасс, тому що лідери Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ уже давно знають порядок денний, українську проблему, потреби України та надають нам активну допомогу, відомі своїм різким негативним ставленням. та засудженням війни росії проти України.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але й головний момент – вже є налагоджені особисті контакти на рівні міністерств, на рівні з президентом України, вони неодноразово зустрічалися з головнокомандувачем Залужним, міністром закордонних справ Кулебою», - наголошує Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, що перебіг війни залежить від політичних рішень.

Також Знай.ua писав про те, що Жданов розповів, як швидко ЗСУ зможуть звільнити Херсон від окупантів.