Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Якщо зараз у квартирі не повинно бути нижче 18 градусів, а для кутових кімнат – узагалі 20, то за новими правилами норму знизять до 16-18 градусів», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, навіть європейські політики просять своїх громадян знизити в опалювальний сезон температуру у квартирах для того, щоб відмовитись від російського газу та підтримати Україну. Кабмін, зазначає журналістка, теж хоче піти на такий крок, це допоможе державі заощадити десятки та сотні мільйонів кубометрів газу за опалювальний сезон.

З іншого боку, зауважує вона, проблема полягає в тому, що минулого року навіть за високих нормативів температура повітря в деяких квартирах ледь сягало 18 градусів. На це, каже журналістка, є безліч причин, серед яких можна назвати високі втрати при доставці теплоносія або ж плачевний стан будинків.

«Якщо зменшити температуру теплоносія, а ситуацію з будинками залишити так, як є, то просто в окремих хрущовках температура може опуститися і до 14 градусів. Норма 16 градусів – це дуже погано, це може призвести до серйозних проблем у будинках. Є санітарна норма, яка існує зараз, - це не менше 16 градусів», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов заявив, що приєднання Криму до росії порушує Конституцію рф.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про подорожчання товарів та послуг через війну.