Про це вона розповіла на каналі «Знай.24».

«Через інфляцію внаслідок війни ціни на продукти, пальне, на різні товари та послуги вже до кінця року зміняться доволі нерівномірно. Як стверджуються економічні експерти, середній показник здорожчання по країні буде становити десь 20-25%», - розповідає Катерина Котенкова.

Зокрема, зазначає вона, буде подальше здорожчання овочів, гречки, рису, деяких інших круп, тому що українські порти заблоковані. Водночас орієнтовані на експорт товари, додає журналістка, не будуть підвищуватися у вартості, доки їх експорт не буде розблокований, ціни на них будуть стояти на місці або будуть знижуватися, як це вже відбувається з яйцями і, може, навіть з олією.

«Також можливе здорожчання пального, зокрема через світову кон’юнктуру. Якщо на європейському ринку не знайдуть заміну російській нафті, котерування зростуть, а відтак і ціни на бензин і дизельне паливо також зростуть. В Україні додався ще й внутрішній фактор: зростання цін на пальне через війну. росія намагається максимально нашкодити паливній інфраструктурі, тому вартість зросте десь на 20% від нинішньої. На тлі цього всього будуть дорожчати і транспортні послуги», - пояснює Катерина Котенкова.

Отже, підсумовує журналістка, подорожчання точно буде, а загалом все залежить від війни, від того, які об’єкти інфраструктури буде пошкоджено, чи будуть розблоковані порти і що буде з ціною на паливо.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сидельніков заявив, що пропаганді вірять 99% росіян.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, чому Борис Джонсон став таким популярним в Україні.