Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?» із Вікторією Панченко.

«Я думаю, що спочатку, причому я говорю не про 2022 рік і навіть не про 2014 рік, а про 2004 рік, коли путін сформулював свою стратегію щодо України, то він зрозумів, що йому потрібна вся Україна», - зазначив Ілля Пономарьов.

За словами політика, ідеєю захопити всю Україну путін почав марити задовго до подій 2014 року. Але, як він зазначив, під час наступу росії на Україну 24 лютого, швидше за все, путін скоригував свою мету і насамперед намагався «розчленувати Україну» на квазі-утворення, за прикладом т.з. «л/днр».

«Йому насамперед потрібен був контроль, щоб усі визнавали, що це його сфера впливу, і ніхто не намагався Україну відколоти: саме тому так болісно сприймалася Помаранчева революція, а згодом і Революція гідності», - підкреслив Ілля Пономарьов.

Як зазначив експерт, Крим для путіна не був ціллю: його анексія планувалася лише для того, щоб перебити для свого електорату інформаційну хвилю від повалення українським народом адепта путіна Януковича, що було поразкою для російського президента.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бізяєв розповів про нейтралітет скандинавських країн у Другій світовій війні.

Також Знай.ua публікував слова священнослужителя Луки: Війна є крайнім виявом гріховності людини.