Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

За словами психолога, росія і зневажає Захід, і хоче, щоб він визнав її, що здається парадоксальним, але насправді цілком вписується у кримінальне мислення. У кримінальних колах, пояснює він, найбільше зневажають тих, хто до них не входить, тобто в розумінні росії це якраз Захід і Україна зокрема.

«Головний елемент такого мислення – ієрархія. Все зводиться до того, хто кого має шанувати, а хто кого може безкарно принижувати. Повага та приниження — ось два полюси, між якими все існує у цій виставі. І Кремль із 2007 року бореться за вище місце у цій ієрархії. Звичайно, насправді в цивілізованому світі вона не існує, але в уявленні путіна і людей з його оточення справи саме такі», - розмірковує Борис Новодержкін.

Він наголошує, що кримінальне мислення в росії домінує на всіх рівнях і воно диктує поведінку влади. Найголовніше, констатує він, щоб світ поважав «нас», але це «нас» ніяк не стосується кожного окремого громадянина росії, на народ взагалі ніхто не звертає уваги. До того ж, зауважує психолог, насамперед це кримінальне мислення відбивається на внутрішній політиці.

«Тут путін — начальник табору, його найближчі радники на кшталт Патрушева — вертухаї. А решта, починаючи з того ж Медведєва і депутатів Держдуми, борються за верхні ліжка в бараку», - підкреслює Борис Новодержкін.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов заявив, що путін почав марити ідеєю захопити Україну ще у 2004 року.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова назвала удари по Вінниці справжнім тероризмом.