Про це він розповів у своєму блозі.

«Зараз це загалом тренд, європейські чиновники щосили намагаються знайти нові обсяги газу напередодні нового опалювального сезону, чудово розуміючи і бачачи вже, що путін провокує і енергетичну кризу поряд з продовольчою, міграційною, тобто вона б'є по всіх фронтах і по слабким точкам», - розповідає Максим Ялі.

Проте, констатує він, Азербайджан не зможе компенсувати всі обсяги газу, необхідні для Європейського Союзу та насамперед для Німеччини як найбільшого споживача. За словами експерта, Німеччина тепер усвідомлює, що стратегічно прорахувалася у своїй політиці, вона повністю стала залежною від постачання дешевого російського газу.

«Тобто, підкреслю, зараз ця проблема є вкрай серйозною для всієї Європи і в будь-якому разі подібні альтернативні маршрути шукаються, але, на жаль, і для нас у тому числі, вони не можуть ліквідувати залежність від постачання газу з росії», - констатує Максим. Яли.

Як згадує експерт, Шольц раніше вже заявляв, що Німеччина зможе позбутися залежності від російського газу до літа 2024 року. Тож ця зима і цей опалювальний сезон, наголошує він, стане величезним викликом для енергетичної безпеки. Невипадково, зауважує політолог, у Європі вже закликають населення кардинально скорочувати споживання газу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, з якою метою було здійснено кадрові заміни в СБУ.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів про підготовку до третьої фази російсько-української війни.