Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

«Якби путін зважився у той момент (у 2014 році, - Ред.) на це, то нам було б набагато важче і невідомо, де проходила б лінія фронту», - сказав Олесь Доній.

Як зазначив журналіст, у лютому 2022 року готовність української нації до такого розв’язання росією повномасштабної війни була набагато вище, аніж у 2014 році: тоді б важко було прогнозувати, чим це могла закінчитися.

«Чому він не зважився? У нього ж тоді були такі самі ідеї про знищення України. Просто у той момент ще не була настільки запущена антиукраїнська пропаганда у медіа і у них ще не було готовності: просто так вести війська у будь-яку країну – не просто, бо потрібно таке рішення ще пояснити своїй нації», - підкреслив Олесь Доній.

За словами експерта, у 2014 році росія не була інформаційно-психологічно підготовлена до повномасштабної війни проти України, тому після подій 2014 року влада росії зайнялася інформаційною обробкою населення, аби посіяти ненависть до українців, щоб потім мати змогу розпочати війну, навіть з підтримкою такого рішення серед населення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Качура розповів, куди підуть гроші з благодійної лотереї «Українці Поряд».

Також Знай.ua публікував слова Олександра Лісенкова: ФСБ доклалася до всіх терактів, які відбувалися в Україні.