Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Зараз відбувається випилювання росії зі світового економічного та фінансового простору», - наголошує Олексій Кущ.

За його словами, тепер у російській економіці відбуватимуться структурні зміни, весь внутрішній уклад економіки ламатиметься під зовнішні умови існування, що змінилися. А відбуватиметься це, зазначає економіст, буде через кризу, яка триватиме від 2 до 5 років. 2022 року, на його думку, ВВП російської економіки скоротиться приблизно на 10%.

«Інфляція в росії буде вищою за 10%, десь у коридорі 10-15%, реальні доходи населення можуть скоротитися на рівні 20%. Пік економічної кризи я очікую в росії до осені цього року, тобто, починаючи з жовтня, листопада вже росіяни почнуть відчувати це економічне дно та падіння своїх реальних доходів», - стверджує Олексій Кущ.

Водночас витіснення росії зі світових ринків енергоносіїв, розмірковує гість програми, триватиме 5 років. Взагалі для росії, розповідає він, нафта та газ завжди були колосальними дотаційними механізмами вирівнювання соціальних та економічних дефіцитів, а надлишок нафтодоларів прямував до резервного фонду.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Найближчими роками вона доїдатиме цей Фонд національного добробуту та розвитку. Коли вона його доїсть, а доїсть вона досить швидко, тоді проблеми перекинуться вже на наповнюваність бюджету. Це дуже тривала стратегія санкцій та тривалий вплив санкцій. Спочатку потрібно, виходить, добити резервні фонди», - пояснює Олексій Кущ та додає, що це займе 2 роки.

Як повідомляв Знай.ua, Качура заявив, що інтеграція України з іншими цивілізованими країнами лише продовжуватиметься.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко пояснив, що українці воюють не лише за свої кордони, а й за нову державу у їх межах.