Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, не всі військові на фронті віруючі люди, серед них є й атеїсти. Тим не менш, констатує капелан, він у своїй практиці не має мети привести людину до Бога, він лише допомагає, якщо людина сама хоче Його прийняти і знайти.

«Я не буду займатися наверненням, я в армії не для того з людьми, щоб навернути всіх до Бога якомога швидше, користуючись нагодою обстрілів чи чогось іншого, якоюсь ситуацією. Моя задача – бути поруч із людьми і приймати їх такими, якими вони є», - пояснює Сергій Дмитрієв.

Також він розповідає, що капелан – це не психотерапевт і не офіцер із морально-психологічного забезпечення. Щодо останнього, додає гість програми, ця посада буде зникати і її місце займе більше цивільно-військове співробітництво. За його словами, до капеланів по пораду можуть звертатися не тільки християни, адже тут стерті конфесійні рамки.

«Капелани - це священники на війні, це представники доброї сили, віри, людяності, совісті, честі», - зазначає Сергій Дмитрієв.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жданов натякнув на місцезнаходження бункера путіна.

Також Знай.ua писав про те, що німецький дипломат Вольфганг Ішингер засудив уряд Шольца через Україну.