Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Я думаю, що будь-який час випробувань – це й час можливостей. І війна нам це показала. Із нації, яка страждала впродовж багатьох років, ми перетворилися на націю сильних, і нашою відвагою тепер захоплюються у всьому цивілізованому світі. Для нас це час можливостей з точки зору повернути своє. Мається на увазі, і наших героїв, і культурних діячів, і чітко відрізняти те, що належить до нашої культурної спадщини, і яким чином ми будемо її просувати, насамперед, всередині. Щоб наш контент не був таким, як впродовж 30 років, - різним на сході, півдні і заході, а був єдиним для всієї країни, що притаманно багатьом національним державам в Європі», - заявив Олександр Ткаченко.

За словами міністра, війна відкрила для нас можливість «експортувати» нашу культуру за кордон. Протягом війни Україна вже провела понад 50 різних культурних акцій у Європі. Але, як зазначив Олександр Ткаченко, цього ще замало. Нам потрібно розвивати співпрацю з провідними західними інституціями, наприклад, як це роблять зараз українські музиканти з «Метрополітен-опера», які подорожують світом разом із Варшавською оперою.

«Треба так само заявляти про себе вголос в подальшому, у тому числі не тільки з приводу експорту, а й навпаки, імпорту, створення своєрідних культурних хабів всередині України. Це також мають бути колаборації з провідними західними фахівцями у сфері культури й мистецтва. Створення таких хабів у країнах, які брали собі культуру за справжню зброю формування своєї ідентичності, дозволяло перетворювати досі невідомі території на осередки культури», - зазначив міністр культури.

Олександр Ткаченко наголосив, що не можна під час війни забувати про культурний фронт, необхідно вкладати в культуру навіть зараз, захищаючи українських митців й артистів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, лідер «Бумбокса» Хливнюк знайшов у своїй пісні "Вахтерам" прогноз про Крим: «Нове життя».

Також Знай.ua повідомляв що екстрасенс Макс Гордєєв посміявся з паніки росіян після «бавовни» у Криму: «Валіза, вокзал, раша».