Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Кожен українець, який отримує субсидію, може перевірити нарахування субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Це можна зробити за допомогою, знову ж таки, кількох кліків. Щоб дізнатися, чи нарахована субсидія і в якій кількості, треба перейти на портал Мінсоцполітики», - розповідає Катерина Котенкова.

Зокрема, пояснює вона, потрібно зайти на державний портал subsidii.ioc.gov.ua і ввести необхідні дані, далі на екрані з’явиться вся інформація про субсидії, про її нарахування, суму, період призначення.

«Також можна дізнатися, чи має людина право на отримання субсидії. У Мінсоцполітики минулого року визначили критерії, за якими людина може стати отримувачем субсидії на житлово-комунальні послуги. Право на отримання житлових субсидій мають сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за певний обов’язковий для них платіж», - зазначає Катерина Котенкова.

Як пояснює журналістка, обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї. Спершу, каже вона, обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства, далі визначається середньомісячний дохід на одну особу, його ділять на розмір прожиткового мінімуму на одну , результат ділиться на два і потім множиться на 20%. Так, констатує журналістка, визначається відсоток середньомісячного сукупного доходу, після цього розраховується розмір обов’язкової частини платежу, обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний дохід домогосподарства.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, як сьогодні працює тіньова економіка.

Також Знай.ua писав про те, що Романенко назвав три варіанти виходу з війни з росією.