Про це він розповів на своєму каналі.

«Держава, яку більшість із нас знає під назвою Київська Русь, насправді, ніколи так не називалася. Тобто назва ця абсолютно книжна, видумана в 19 столітті. Насправді, та держава називалася Русь, і що саме розумілося під тою Руссю – теж велике запитання. По суті творцями цієї держави в центрі з Києвом були варязькі купці і воїни, серед яких врешті-решт виділився один із родів – рід Рюриковичів, який захопив стратегічно важливу територію в сучасному місті Києві», - повідомив Іван Патриляк.

За словами історика, Київ був дуже важливим для торгівлі й походів проти найбагатшої імперії того часу – Візантійської імперії. Саме з цього моменту й почалося формування Київської держави. Іван Патриляк наголосив, що Київська Русь не формувалася як етнічна держава, бо люди в ті часи не мислили етнічними чи національними категоріями, а їхні уявлення про світ були цілковито іншими.

«Ці скандинави, ці суворі північні воїни формували свою державу, виходячи з інтересів торгівлі. Вони брали під свій контроль все більші й більші території, які лежали вздовж річок. Річки були тогочасними магістралями в тій частині Європи», - повідомив історик.

При формуванні держави вікінги, очолювані Рюриковичами, орієнтувалися, насамперед, саме на річкову систему Східної Європи.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олександр Качура заявив, що тотальна ізоляція росії призведе до зміни режиму.

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Вадим Карасьов розповів, як зберегти в країні державну стабільність.