Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

За словами журналістки, міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що накопичувальна пенсія буде введена в Україні аж у 2024 році і це за умови, що війна закінчиться наступного року.

«Так, як зараз прописана накопичувальна система, вона не зможе створити людям якогось великого накопичення, але це дасть можливість потроху запускати усі процеси заробляння коштів», - додає Катерина Котенкова.

Також вона зазначає, що люди часто питають про можливість змінити вид пенсії. Як пояснює журналістка, відповідно до статті 10 закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особі, яка має право на різні види пенсії - за віком, за інвалідністю, через втрату годувальника - призначається лише один із цих видів пенсії за її вибором. Отже, констатує вона, українці зможуть змінити вид пенсії, але отримувати дві – ні.

Як вона розповідає, зараз також порушується питання рівняння виплат пенсіонерам за солідарною системою у тому разі, якщо війна росії проти України затягнеться.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

«Пенсії, які зараз виплачуються за солідарною системою, можуть порівняти для всіх одержувачів із мінімальними відмінностями від людини до людини. Але поки що рішення уряд не прийняв», - зазначає Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Гаврилечко розповів, що необхідно зробити для реабілітації економіки під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Кошара розповів, як виріс волонтерський рух в Україні з 2014 року.