Про це він розповів на своєму каналі.

«Нам потрібно близько 18,5-19 мільярдів кубів газу. На сьогодні у нас 11,5 мільярдів закачано до газосховища. До кінця року ми можемо видобути, з урахуванням витрат, з урахуванням, що ми частково витрачатимемо, ще близько 3 мільярдів кубів газу. Тобто до 15 мільярдів ми до 1 січня можемо докачати. На цей час приватні компанії здобудуть ще близько 3-4 мільярдів. Тобто ми спокійно можемо мати на 1 січня 19 мільярдів кубів газу. На весь сезон всього потрібно 19, а в нас ще буде січень, лютий, березень, де ми видобуваємо по мільярду. Тобто, ми маємо запас ще близько 3 мільярдів», - повідомив Олег Попенко.

За словами експерта, зараз головне завдання держави – домовитися з газодобувними компаніями про якусь фіксовану ціну на газ. Олег Попенко підкреслив, що всі мають увійти в становище, оскільки люди теж не мають грошей платити за тепло і газ. На сьогоднішній день в України газу більш ніж достатньо.

«Модель вже складена. Тільки для цього треба не затягувати, а зараз домовлятися. Очевидно, переговори вже якісь йдуть із приватними газовидобувними компаніями, бо вчора Асоціація газовидобувних українських компаній сказала, що українські газові компанії зупинили видобуток газу до того, як вони домовляться з урядом. Тож чекаємо від них якогось нормального розуміння з двох сторін та руху вперед, щоб не зірвати цей опалювальний сезон», - розповів Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Сергій Притула та Ігор Лаченков показали, заради чого українці зібрали 600 мільйонів гривень: набагато ефективніше Байрактарів.

Також Знай.ua повідомляв, що доцент Микола Трофименко розповів, перед якими викликами сьогодні знаходиться українська система освіти.