Про це він розповів на першому дні Всеукраїнського форуму лідерів суспільної думки.

За словами експерта, у Києві та інших містах здається, що війна відступила, блокпости та люди в камуфляжі – це єдине, що відрізняє їх від життя в мирні часи. Тим не менш, констатує він, на Сході ситуація інша.

«Звичайно, головний винуватець нашої трагедії –путін. Але це не тільки путін, це колективний путін, це народ рф, який підтримує цю агресію або як мінімум не чинить жодного активного спротиву», - підкреслює Геннадій Друзенко.

Він зазначає, що, якби не неймовірна мобілізація українців, було би набагато важче, адже завдяки їм кожен підрозділ ЗСУ, підрозділ сил оборони і добровольчі формування отримують величезний потік допомоги. Водночас експерт нагадує, що війна не почалася несподівано, російська агресія почалася ще в березні 2014 року, влада мала відповідно трансформувати державну політику.

«Нам потрібно бути максимально обережними, щоб не забути, за що ми воюємо. Проти кого – це абсолютно очевидно. Ми воюємо проти тиранії, проти путінізму, проти фейкової реальності», - констатує Геннадій Друзенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Водночас питання про те, за що ми воюємо, зазначає він, потрібно ставити собі щодня. На думку експерта, йдеться не тільки про кордони, адже вони – чашка, у яку треба щось налити. Тому він підкреслює, що українці тримають фронт для того, аби Київ тим часом радикально змінив державу на краще.

Як повідомляв Знай.ua, Дацюк пояснив, що прийде на заміну геополітики після її знищення.

Також Знай.ua писав про те, що Дорошенко повідомив, чому росія приречена програти у війні.