Про це він розповів під час другого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Війна, яку росія розв’язала проти України, - це війна, у якій росія приречена програти. Приречена, тому що це війна минулого й майбутнього, тому що росія зараз не представляє жодної нової ідеї, жодного бачення майбутнього. Тому, насправді, вона не може називатися імперією. Російська імперія померла 1991 року з розвалом Радянського Союзу. Росія отримала, які і решта пострадянських країн, шанс будувати щось нове, мати візію майбутнього», - повідомив Костянтин Дорошенко.

Арт-критик зазначив, що в росії після розпаду СРСР зосередилися на збереженні уламків імперії, і те, що зараз там існує, - «це останній радянський кадавр, це немовби радянський труп напав на Україну». Росія програє, але, за словами Костянтина Дорошенка, ми також повинні розуміти, що зараз проходимо важливу «мутацію», очищення від усього радянського, що залишилося, від радянської людини, яка постійно чогось очікує від влади, сама нічого не роблячи, людини, яка немає довіри й солідарності.

«Ми вистояли зараз. І разом із війною українське суспільство ще й іде дуже швидкими кроками до найсучасніших, найсміливіших ідей бачення майбутнього, які визрівали в цивілізованому суспільстві в Європі. Можливо, нам зараз здається, що у нас замало відбувається реформ, але я бачу, що їх відбувається набагато більше, ніж це було за попередні 30 років», - наголосив Костянтин Дорошенко.

За словами арт-критика, українське суспільство зараз може стати чимось тим, що може оживити й дати нові сили Європейському союзу. Зараз триває війна не лише за Україну, це не війна за наше виживання, це не війна тільки за наші цінності, це війна історична. І розуміючи, що це війна цивілізаційна, ми отримуємо потугу її виграти.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Катерина Котенкова пояснила, чи можна буде змінити солідарну пенсію на накопичувальну.

Також Знай.ua повідомляв, що дипломат Вадим Трюхан повідомив, чи достатньо Захід робить для перемоги України у війні.