Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Вже зараз ми повинні замислюватися над тим, якою буде роль України, її місце в геополітичному вимірі вже після її перемоги», - підкреслює Вадим Герасимович.

За його словами, зараз українці говорять не лише про теперішнє і фокусується не тільки на тих складних завданнях, які треба вирішувати тут і зараз, але й міркують про майбутнє. Зокрема, зазначає журналіст, у своїх ефірах він часто питає людей про те, якою вони бачать перемогу України.

Він розповідає, що одні хочуть бачити синьо-жовтий стяг над Кремлем, другі – повернення загальновизнаних кордонах станом на 1991 рік, треті говорять про перемогу вже, адже російські війська не взяли Київ за 3 дні і упередження всіх розвідок світу щодо нашої оборони розвіяні, а четверті чекають на розпад росії. Зокрема, зазначає журналіст, експерти вважають, що процес розпаду росії розпочався вже, і посилаються на ті ситуації, які відбуваються в Сибірі і Бурятії.

«Навіть у побутовому спілкуванні ми часто чуємо: «А, будемо робити після війни». Ні, не після війни, треба вже, тут і зараз думати про ті фундаментальні речі і завдання, які ми маємо вже вирішувати у нашій перспективі, щоб не ставати на ті граблі, на які ми часто-густо стаємо», - заявляє Вадим Герасимович.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дорошенко повідомив, що війна дала можливість Україні позбавитися всього радянського.

Також Знай.ua писав про те, що Дацюк пояснив, як розвивалася геополітика впродовж століть.