Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Геополітика - це боротьба за могутність, це енергія, влада, міць. І геополітика - це один із засобів ведення війни. Війна ведеться на чотирьох поверхах, і перший поверх – це тактика. Але за цим стоїть другий поверх – стратегія. Стратегія – боротьба за лінії комунікації. Третій рівень - боротьба за ресурси, за могутність. І четвертий рівень – це цивілізаційні зіткнення», - повідомив геополітик.

Юрій Буздуган наголосив, що, якщо брати четверту сходинку геополітики, то зараз ведеться цивілізаційне зіткнення, де проявилася головна цивілізаційна відмінність між росією та Україною. За словами геополітика ця відмінність полягає в тому, що росіяни постійно хочуть зробити комусь погано, а українці хочуть зробити добре собі.

«Ми хочемо зробити добре собі, це принципова відмінність. Як написав один російський солдат, який полишав Ірпінь, у школі на дошці: «Кто вам разрешил жить лучше, чем мы». Це підтверджує те, що ми працюємо для того, щоб жити краще, вони працюють на те, щоб зробити гірше всім. Те, що їм погано, їм це байдуже. Оце цивілізаційні цілі», - повідомив Юрій Буздуган.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олексій Данилов розповів про «ніж у спину» від білорусів: вміло збрехали за кілька днів до війни.

Також Знай.ua повідомляв, що підприємець Павло Себастьянович пояснив, із якою проблемою зіткнулася українська соціальна політика.