Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Я абсолютно переконаний, що забрати в українців свободу слова неможливо. Але добровільно непомітно відмовитися від свободи слова на користь замінювачів цієї свободи, на жаль, українське суспільство здатне», - міркує Олександр Кочетков.

Водночас він зауважує, що такий процес відбувається і в інших цивілізованих країнах. Тобто, пояснює експерт, справжня підтверджена вивірена інформація цікавить виключно фахівців, але аж ніяк не широке суспільство.

Щодо закону про медіа, зазначає політолог, важливо, аби дійсно була саморегуляція, а не прихована регуляція з боку влади. Водночас він вказує на те, що українцям потрібно розвивати власні сучасні медіа, медіа завтрашнього дня.

«Чому ми не можемо створювати зразки? Ми створили зразок героїчної самовідданості і самоорганізації захисту країни. Давайте разом займатися медійною грамотністю населення і створювати зразки свободи слова, яка працює на Україну, для українців, яка є переможною в широкому сенсі», - каже Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук заявив, що старі економічні цикли в Україні обнулилися.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ пояснив, чи може Україна взагалі відмовитися від ПДВ.