Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Тут питання таке – економічний цикл, контрциклічні заходи. Давайте почнемо з того, що в Україні старі цикли обнулилися, їх немає, немає жодного розрахунку, твердої математики, яка би показувала, на якій траєкторії зростання розвитку знаходиться українська економіка», - заявляє Ярослав Романчук.

За його словами, щойно маячать 300-500 мільярдів доларів іноземної допомоги, приходять бізнесмени, які хочуть ними керувати і говорять про керівництво циклами. Економіст вважає, що це пастка і таким шляхом йти не можна, натомість потрібно не проґавити унікальний шанс перетворити Україну на повноцінну конкурентоспроможну динамічну державу в центрі нової Європи.

Як каже експерт, якщо йти таким шляхом, то населення країни зменшиться і більшу його частину складатимуть пенсіонери, яким діти будуть переказувати гроші з-за кордону на підтримку.

«Це майбутнє, якого я точно не хотів би для України. Тому що ні економічна наука, ні економічна історія не кажуть, що такий шлях до чогось хорошого приведе», - пояснює Ярослав Романчук.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стецьків повідомив, що після війни росія має стати децентралізованою.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як влада грає на почуттях громадян за допомогою спорту.