Про це він розповів у програмі « Влада і спорт».

Передусім журналіст зазначає, що між спортом і фізкультурою особисто він завжди обирав фізкультуру, оскільки це – про здоров’я, а спорт радше йде проти. За словами гостя програми, професійний спорт – це професійне ставлення до своєї роботи, і часто він навіть шкодить здоров’ю.

«У мене є відчуття гордості за успіхи когось із українців – на цій струні грає будь-хто, не обов’язково авторитарне чи тоталітарне суспільство, на відчутті гордості за більші успіхи», - підкреслює Олесь Доній.

Водночас він зауважує, що, хоч професійний спорт і грає на нашій гордості за спільні інтереси, але ніхто не знає, чи це справді в інтересах суспільства. А відтак, констатує журналіст, йдеться не лише про тоталітарні суспільства, а про ті, які менше дбають про громадянина, а формально вони можуть бути і демократичними, бо це лише стиль управління.

«Тут немає чіткого якогось алгоритму, чіткого механізму прив’язки. Спорт спонукає гордість, а все, що спонукає гордість, прив’язане до політики. Все, от вам чіткий зв’язок. А може бути ліва політика, права політика, більш націоналістична, більш демократична», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дацюк пояснив, чому в Україні сьогодні немає політики.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив, яка цінність зможе вивести людство на нову цивілізаційну парадигму.