Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

Як зазначає експерт, любов – це інклюзив, тому що людина, яка знаходиться у цьому стані і в цій частоті, відкривається до всього світу, вона готова сприяти навколишньому середовищу і не боїться його.

«Цінність волі як одна із ключових має бути по-новому переосмислена після того, як ми зрозуміємо, що таке любов. Тому що любов – це бусідо, а воля – меч у руках воїна. Для того, щоб зробити будь-який крок, і для того, щоб вгамувати внутрішню агресію, потрібен внутрішній акт волі», - пояснює Олексій Толкачов.

Водночас воля як свобода, каже він, теж розкривається в новому розумінні, якщо в її основу покласти іншу ціннісну матрицю. Зокрема, зазначає філософ, дуже часто та свобода, яка була в Європі, мала характер негативної свободи, свободи від обмежень, а до розуміння позитивної свободи для чогось ми ще не прийшли. Розуміння цього, стверджує він, теж зміниться із цінністю любові в основі, так ми зможемо вийти на нову цивілізаційну парадигму.

«Є дуже багато речей, які потребують революційного переосмислення. У моєму баченні майбутнього людина є богоподібною, Бог є любов, Бог є творець, щоб стати творцем, потрібна воля», - підкреслює Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карандєєв запропонував рішення проблеми щодо українських діячів культури, яких привласнила росія.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, що росія може зробити на День Незалежності України.