Про це він розповів на першому дні Всеукраїнського форуму лідерів суспільної думки.

Як пояснює експерт, політика – це унормування різних інтересів у якійсь групі або групах, але саме ділення цих груп визначається концептно або установчо. За його словами, про політику можна говорити лише там, де є воля, а без волі політики бути не може, натомість є щось інше.

«Якщо ваша воля прагне вольностей, у вас є політика. Якщо ваша воля прагне комфорту, у вас є підданство», - підкреслює Сергій Дацюк.

Як він зазначає, не всі мають право на політику, її немає, наприклад, у росії, Китаї, Північній Кореї та в Україні сьогодні, а думати, що вона є завжди, неправильно. Зокрема в Україні сьогодні, пояснює філософ, політика зупинилася через війну, адже є командно-адміністративна система військового сенсу і не може бути множинності, або буде одна лише воля на перемогу, або країна розповзається.

«Політика є не завжди і не у всіх. Політика – це благо, якого треба ще досягнути», - констатує Сергій Дацюк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карандєєв запропонував рішення проблеми щодо українських діячів культури, яких привласнила росія.

Також Знай.ua писав про те, що Карасьов повідомив, що в медіапросторі під час війни зникла дискусія.