Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Як на мене, інша свідомість здомінувала, свідомість поваги до свободи або потяг до свободи. Тобто проявився козацький й анархічний потяг до свободи. Наступний позитив, я кажу про етап до 2004 року, відбувся конституціоналізм, у нас написана одна з найкращих конституцій Європи. Але не сам цей текст, а створювалися інститути, відповідно до цієї конституції, навіть судова система», - повідомив Віктор Шишкін.

За словами правознавця, українська Конституція з точки зору судоустрою й судочинства продемонструвала, що наша держава вже знаходиться однією ногою в Європі. Усі зміни, як повідомив Віктор Шишкін, кінця 1990-х і початку 2000-х – це один крок до європейського судочинства. І фактично в основі всього в нашій Конституції були закладені напрацювання конституції періоду Пилипа Орлика.

«І коли я американців спитав чи читали вони Конституцію, вони запитали, де ж вона. А я кажу: «Їдьте в Сорбонну, там є копія». У Швеції є оригінал, але тоді ми ще не знали», - додав Віктор Шишкін.

Віктор Шишкін додав, що Європа й Америка недооцінювали українців й українську Конституцію протягом тривалого часу, хоча вона була й досі залишається однією з найкращих у Європі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олексій Резніков розкрив усі карти про майбутні провокації путіна, «найгірший сценарій» позаду.

Також Знай.ua повідомляв, що відомий політик розповів, на яке важливе питання українці досі не дали чіткої відповіді.