Про це він розповів у своєму блозі.

«Самоврядування прийшло до нас із ринку, із позаминулого століття. В принципі ця тема, цей напрямок актуальний для суб’єктів ринку. Що таке самоврядування медичних професій? Це самоврядування вільних професій, це адвокати, зокрема лікарі на Заході 19-20 століття, якщо ми говоримо про Сполучені Штати Америки. Яка головна ознака вільної професії? Професія тоді може належати до вільних, якщо ви довели свою потрібність або необхідність ринку», - пояснює Анатолій Якименко.

За його словами, медики у цьому плані – фах специфічний, адже ринковим його не назвеш, як, наприклад, перукарів чи будівельників, але й до прокурорів і суддів не прирівняєш, вони радше десь посередині.

«У 21 столітті, коли вже всі країни взяли напрямок на націоналізацію системи охорони здоров’я, тому що це не бізнес. Ми маємо розуміти, що система охорони здоров’я складається з 2 сегментів: державний сегмент і приватний сегмент. Частка приватного сегменту не може перевищувати частки прав людей у суспільстві», - зазначає Анатолій Якименко.

Як стверджує експерт, приватного сегменту в системі охорони здоров’я України має бути не більше 5%, саме ці люди мають забезпечувати прогрес і розвиток свого напрямку, а 95% - державні. Самоврядування же в Україні, каже він, може торкатися цих 5% лікарів, які знаходяться у приватному сегменті. І це, підкреслює публіцист, якщо ми розуміємо самоврядування як те, що стосується вільних професій, але й тут ініціатива має йти знизу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Мінсоцполітики розкрили деталі щодо призначення субсидії безробітним.

Також Знай.ua писав про те, хто з українських пенсіонерів зможе отримувати грошову виплату від ООН.