Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, за півтора місяця в Україні починається опалювальний сезон і громадян закликають запасатись альтернативними джерелами опалення, оскільки навіть за наявності достатньої кількості газу немає гарантій, що російські війська не пошкодять газові мережі чи інфраструктурні об’єкти.

«У Львові мерія вирішила максимально підготуватися до такого сценарію. Зокрема, вирішено закупити 740 пічок-буржуйок для встановлення у комунальних закладах. Крім того, Виконком зобов’язав усі львівські ОСББ та управляючі компанії встановити буржуйки в кожному багатоквартирному будинку. Відповідно до підрахунків у місті має бути обладнано близько 10 тисяч 500 теплових пунктів», - повідомляє Катерина Котенкова.

Окрім цього, додає вона, буржуйки встановлять в освітніх та соціальних закладах Львова, а загалом весь цей процес має закінчитися до 1 жовтня. Як розповідає журналістка, мер Андрій Садовий заявив, що місто фактично на 100% готове до опалювального сезону за умови стабільної ситуації, але, оскільки йде війна, то варто напрацьовувати альтернативні варіанти обігріву.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, які існують ризики для України через ситуацію на ЗАЕС.

Також Знай.ua писав про те, що українці можуть отримати компенсацію за комунальні послуги.