Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?» із Вікторією Панченко.

«У разі перемикання Запорізької АЕС на російську енергосистему, то Південь, Схід та частина Центральної України залишаться без електроенергії – це дуже серйозна проблема», - зазначив Олег Попенко.

За словами експерта, ситуація навколо ЗАЕС продукує дуже велику кількість ризиків: окрім шантажу росією та можливості теракту на цьому об’єкті, є велика можливість того, що росія відключить атомну станцію від української енергосистеми, і ЗАЕС перестане забезпечувати електроенергією українські міста.

«Укренерго доведеться шукати можливості зворотного підключення або ж доведеться шукати нові джерела електроенергії в Україні. На сході України вже існує схожа проблема: частину ТЕЦ знищено або захоплено росією», - наголосив Олег Попенко.

Як зазначив експерт, вся ця ситуація створює для України економічні проблеми, тому що потрібно розраховувати на варіант подій, у якому доведеться шукати альтернативні джерела електроенергії, наприклад, з Євросоюзу. За його словами, електроенергія з ЄС коштує набагато дорожче за ту, яка виробляється у нас.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко розповів, якому сегменту медиків потрібне самоврядування і чим вони мають займатися.

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Анатолій Якименко заявив, що панічні заклики призвели до знелюднення Києва 24 серпня.